Tillbaka i gamla vanor..

hehe det är svårt att komma in i alla gamla vanor igen efter en resa.. det känns nästan som att det här är det dom är på låns och när vi var på sem så var det vårt vanliga liv..! =D

det hade ju vart trevligt.. men nu är det ju inte så! =(

Igår var min första arbetsdag.. ja har det inte lika bra som somliga ( host.. madeleine.. hrmm.. ) =) heheh

och det måste väl ha vart rekordkallt för den här vintern..? -8 .. iallfall rekord hos oss.. för visst har ni bara haft en massa regn medans vi var borta..

imorse hade jag på mig mina rosa öronmuffar.. min jobbar kompis skrattade åt mig och sa ..
-vet du att jag hade sånna där när jag var liten??? hon e ca 40..

hehe ja .. jag med !! men det gör inget för dom här har jag köpt i THAILAND!!!

appropå thailand.. vill någon vänlig själ ge mig.. eller vänta oss 4( ja o mitt underbara ressällskap) nya biljetter till thailand.. ni kan strunta i returbiljetten =P

för dom på bingolotto ville inte ge bort nåt hus i Thailand till mig inte!.. men men man kunde ju drömma.. hehe


Imorgon är det nyår!

härligt.. jag ser verkligen fram emot det.. jag tror jag börjar bli lite gammal för vi ska ha madde o johan på middag o spel o umgås.. inget party party direkt o ja e såå nöjd med det =)

det blir 3 rätters minsann iallfall.. det är ju trots allt nyår.. fredrik ska laga förrätt och varmrätt och själv står jag självklart för desserten..

jag kan bara inte avslöja vad det blir här riktigt.. för det är en överaskning och madde o johan jag vet att ni läser här =P
VÄLKOMNA IMORGON! =D

vid 12 slaget tänkte vi gå ner på stan o fira in det nya året.. 2009.. har fått en försmak på att skriva 2009 på jobbet.. känns lika konstigt som varje år så det är väl som vanligt !!

Gonatt o sov gott! njut av ledigheten ni som är lediga imorgon.. för det ska jag göra =)


Dagens outfit



skor - Din sko
Jeans - Disel
Tröja - Köpt i BKK
Halsband - Ur & Penn

=)

Dagens Outfit



skor - Ellos
Leggins med blixtlås - Ellos
Klänning - H&M
örhängen - gamla

=)

Thailandsresan!

Åhh! som jag längtat och längtat.. och så äntligen så kom vi iväg då =) på den mest fantastiska resa jag någonsin gjort.. hittils ; ) Ao nang i krabi måste vara paradiset på jorden.. once in a lifetime trip trodde vi .. hah! knappast.. jag vet 2 stycken svenskar som sållar sig till den redan stora hjorden som flyr till thailand en gång per vinter redan nästa år.. VI!!!
Det är en märklig känsla att verkligen längta intensivt bort.. tillbaka.. men det är så det är.. vi längtar verkligen tillbaka till vårt paradis =)

jag hoppas ni har tid för jag vet att detta kommer ta tid att sammanställa.. det kommer bli långt att läsa och det kommer innehålla mycket bilder =)

här är iallafall årets ( ; D ) resa:

Efter en ca 9 timmars flygresa landar ett trött men glatt gäng på 4 pers ( och ja dom andra i planet oxå =P ) på Pekings internationella flygplats..!





de galna svenskarna i mjukisdressar och 2 stycken i foppisar =P



Det var skiiitkallt på flygplatsen.. max 10 grader c.. iallfall... för att roa oss dessa 7 timmar vi hade att fördriva så spelade vi lite yatzy o fredrik sov ganska mycket.. han var trötter.. iallfall.. så ringde det och ringde det i en betaltelefon brevid oss... och det kanske inte riktigt syns på bilden men madde svarade till slut i telefonen på kinesiska.. vet ej hur det stavas men nee haow typ låter det 



varpå personen i andra luren börjar snacka på kinesiska  och madde svarar.. you have called the wrong number.. this is the airport.. och lägger på !

aaaaaaaaaaaahahahahahahaha vi höll på o dö av skratt! och personen som ringde slutade iallafall att ringa hehehehe

det varmaste stället på flygplatsen var pizza hut och där käkade vi lunch!






jag såg nåt som hette black angel på dricka menyn och var såklart tvungen att testa.. det visade sig vara coca cola men grädde och chokladglass på toppen hahaha.. dricka och efterrätt i ett =P godare än man kan tro!


Dom hade glastallrikar men Mao på .. .. .. ..


som sagt det var kallt och fredrik var trött.. detta  är alltså inte jag som blivit gravid utan jag som har fredriks huvud innan för tröjan hahaha


efter att vi väntat o väntat så fick vi äntligen gå på planet som skulle ta oss till Malaysia och Kuala Lumpur.. detta pga att occuperingen av suvarnabumi, thailands internationella flygplats som vi skulle ha landat på!

Flygresan var den värsta jag upplevt någonsin.. resan på ca 6,5 timmar var hur lungt som hellst första 3 timmarna.. och sedan började turbulensen!! och slutade aldrig!!!!! den var turbulens de resterande 3 timmarna som var kvar av flygningen.. ja var så rädd så ja vet inte vad.. o så säger fredrik efterråt att det var en helt ok och lugn flygresa.. kan bero på att han sov! hela resan hehehe.. men fram kom vi iallfall!

Det blev inte bättre av att när vi landade så gick vi till flygplatsens taxidisk och ordnade en taxi till hotellet.. klockan var då kanske halv 2 på natten.. iallfall.. vi visar lappen vart vi ska .. vår bokningsbekräftelse.. och hon säger ett pris och ger oss en biljett.. det första jag reagerade på var hur jättedyrt det var.. helt sjuk.. jag som hade läst att det skulle vara väldigt billigt .. aja .. vi går ut till taxi bilarna och visar lappen för de ansvariga och även biljetten vi fått.. sen hoppar jag o fredrik in i en taxi o madde o johan i en.. vi fick inte plats alla pga våra resväskor.. ja visar vår taxichafför lappen och säger hotellets namn flera ggr.. o han börjar köra..

När vi kört ett tag börjar ja undra om vi inte skulle vara framma snart.,. jag hade nämligem bokat ett hotell som låg jättenära slöygplatsen..ja sa till fredrik ska jag fråga men fredrik sa nej gör inte det.. han tyckte han såg läskig ut hahah.. dom är muslimer i Malaysia..

Men när vi åkt i kanske en halvtimme tyckte jag att det verkade jättekonstigt .. så här stor skillnad kan det inte vara på karta och verklighet.. så jag frågar: How long is it gonna take..?

och taxi killen svarar: its about en hour to the hotell..

VA?!

och då säger jag igen.. är det en timme till Concorde inn?
VAAA? nästan skriker taxi chauffören.. DU SA CONCORDE!! INTE CONCORDE INN!!!

först försökte jag säg att det gjorde ja visst och att vi ahde visat lappen för honom o då svarade han:
I CAN`T READ IN THE DARK!!!..

iallfall så vände han och körde oss tillbaka till rätt ställe.. väldigt surmulen..

madde skicar ett något undrande sms om ska det ta så här lång tid i samma veva o vi förstår att även dom är ute och åker.. så jag ringde o sa att dom oxå var på väg fel..

deras taxi kille blev skiitsur och stannade på en mörk parkering och sa väl nåt om att dom kunde gå ur om han inte fick skriva en ny biljett till concorde inn.. sagt och gjort..

men när dom kom till oss.. o hotellet.. skulle snubben ha ännu mer betalt.. helt galet ! vi hade redan betalat massor mer än vi skulle och vi hade inte gjort något fel.. efter en massa tjafs löste det sig men det var inge roligt..

dålig start!

här är frukosten i malaysia:





här är hotellet.. på väg till vårt rum:





palmer .. i december.. ahhh


det här visade jag ju lite igår.. utanför kungen palats i malaysia.. jag o älskligen har börjat vår dagsrundtur där.. madde och johan åkte vidare direkt till krabi och vi åker efter dagen efter



Merdeka square med KL tower i bakrunden




sen åkte vi vidare och såg ett krigsmonument som var rest efter 3 krig som Malaysia utkämpade mot Kina och kommunismen










Sen åkte vi till det häftigaste i hela Kuala Lumpur... såklart:
PETRONAS TOWERS!

En gång världens högsta byggnad.. =) vi åkte inte upp i nåt av tornen dock =)







sen gick vi in i tornen.. där inne finns ett shoppingcenter på 6 vån ! bara gucci,prada etc.. =)

så här ser det ut på baksidan.. en anlagd park =) vackert










när vi sett dessa och även hunnit med o käka lite på burger king så satte vi oss i våran bil igen.. vi hade bokat en tur varpå en kille i en A/C taxi hämtade och lämnade oss på alla ställen vi var på.. helt oslagbart! vi kanske ser svala ut på bilderna.. men shit vad varmt det var!! o fuktigt! =)



Vi åkte till KL tower och åkte sedan upp i det ..! Bilderna nedan är tagna i tornet.. och man ser hur vackert kuala lumpur verkligen är.. det ser jut som om man kollar på en perfekt miniatyrmodell.. men detta är faktiskt staden! Det var så rent så man hade kunnat äta från trottoarerna..













Här står jag i china town.. det enda slumområdet som vi såg i KL.. det var det enda stället det låg skräp på gatorna.. inget område vi tyckte var speciellt roligt.. vi skulle vara där i 40 min innan vår bil kom o hämtade oss.. vi gick snabbt igenom gatan och sedan gick vi till mcdonalds och fika resten av tiden hahah



efter detta åkte vi tillbaka till vårt mysiga hotell och sov en natt till för att sedan morgonen efter cheka ut och bege oss till flygplastsen.. lagom jetlagad och trött =P



på flygplatsen hittade vi chips att äta och en trevlig svensk familj som vi satt o snackade med.. tiden gick jättefort =)



efter en kort och väldigt behaglig flygtur med Airasia som jag verkligen kan rekomendera så landade vi på thailändsk mark... i krabi



väl framme i krabi tog vi en taxi till ao nang som var slutstationen för denna vecka.. smidigt och bra gick det och chauffören släppte av oss vid vårt hotell..
Jag fick världens chock när vi checkat in och jag upptäcker att vårt "rum vår "bungalow"( jädrans lurendrejeri) saknade vanligt dörrlås ( det var ett hänglås på dörren), Varmvatten i badrummet och dörren gick inte att stänga.. men det värsta av allt.. DET FANNS INGET FÖNSTER I BADRUMMET.. bara ett jäkla hönsnät!!!! ALDRIG ATT JAG BOR HÄR sa jag till fredrik.. inte en chans..  nu är det vi som går neråt och kollar in nya rum sen chekar vi ut härifrån.. sagt och gjort!

vi hittade ett superfint hotellrum precis nere vid stranden som i stort sätt låg på samma pris som det första.. bara det att det var en oändlig skillnad på standard.. vi åkte tillbaka med taxi checkade ut och skyllde på att det låg för långt bort från stranden.. vilket det faktiskt gjorde.. tog ca en kvart att gå.. vårt nya såg man stranden från balkongen!

här nedan är en bild på vårt rum =) madde o johan bytte även dom som ni ser till vårt hotell.. dom tyckte oxå att det var ett råtthål.. inte alls som det faktiskt såg ut på bilderna.. såg jättebra ut där! jag ska klaga på gästrecentioner!!!!!





jag såg ut som en mupp modemässigt.. hahaha ja o honey hade packat ner våra fulaste kläder för att sedan kunna slänga dom där nere och på så sätt få plats med mer shoppingfynd i resväskorna =)

här nedan den trevliga gatan i Ao nang och johan i förgrunden


sen kom vi ner och såg paradis stranden.. det var en häftig känsla att komma ner på stranden och se detta.. vackrarare än man hade kunnat föreställa sig





vi la oss för att sola en stund.. fast det var långt på eftermiddagen..





efter att vi hade lapat lite sol så gick vi och tog vår första massage.. jag tog en fotmassage som faktiskt inte var så himla skön.. jag trodde hon skulle ha ihjäl mina stackars fötter haha och så var det himla kul att se fredriks massage.. han
hade valt en thaimassage och hon bände verkligen på min stackars älskling hahaha




sen gick vi och käkade.. madde och jag otroligt matchande hahaha






dagen efter tog vi vår första longtail båt till chicken och poda islands.. =) paradis!









jag hade min snorkel lite för hårt så jag fick jätteont i huvet varje gång jag snorklat.. hehe.. o min ansikte var inte riktigt anpassat för cyklop så det läckte ibland in saltvatten i ena ögat.. men vad klagar jag för? jag fick ju snorkla i december =)

andledningen till att denna ö kallas för chicken island är pga att det ser ut som den har ett kycklinghuvud:



efter chicken åkte vi då till poda island..

 det roligaste som hände där var att vi såg apor.. aporna såg madde väska och tänke .. hmm hon har säker massor med godsaker i sin väska .. den snor vi!

och började springa mot madde o johans filt.. madde kastar ut med armarna mot dom samtidigt som hon gör ett morrande ljud och visar tänderna åt dom för att skrämmas..

tror ni aporna blev rädda eller?? knappast!! dom attackerade madde och hoppade på hennes ben! 2 stycken av dom..

ja o fredrik var o badade och vände oss om när vi hörde skrik lagom för att se 2 apor klänga på madde.. ahahahaha..
helt sjuk! tänk att vi inte kan åka till thailand utan att madde skall börja kramas med de lokala aporna.. hehehehe

nej skämt åsido.. som tur var bet dom inte henne.. så allt var frid och fröjd fast madde var lite räddare för aporna än innan =)













Så här såg det ut innåt land där vi bodde.. ( ao nang)



När vi åkte hemmåt så stannade plötsligt vår chafför och började dra upp en lång pinne ur havet.. i slutet av pinnen fanns en bur .. i buren fanns 3 bläckfiskar som han slängde i båten.. middag månnetro?



eftermiddagen tillbringades vid poolområdet lapandes lagom sol i skuggan då jag hade bränt mig.. =)



innan massagen denna kväll kollade vi på solnedgången.. den var vacker!



Efter massagen gick vi och åt middag och drack drinkar !!!




följande dag startade vi med att gå upp ganska tidigt och åka till Tigercave tempel..
Det var ett tempel som låg uppe på en kalkstensklippa.. ca 1300 trappsteg upp.. med steg som ibland var en halvmeter höga och i 30 graders värme.. pust! Men upp skulle jag.. ja hade ju inte åkt dit för att vända halvvägs! tävlingsmänniskan i mig så allt annat som ett misslyckande.. fast jag kan förstå dom som kom senare än oss.. det måste det vara för varmt!!

fredrik tyckte jag hade kepsen för löst och såg ut som en efterbliven hahaha men det bjuder jag på =P







Det var som man ser brant på många ställen!



brant o jobbigt och ibland behövde man vila.. ganska ofta på slutet faktiskt hehe



men till slut belönade det sig och vi kom upp till toppen












efter att vi hade klättrat omkring uppe på kalstenklippor =P så väntade en snorkligstur.. som lät väldigt bra.. för bra för att vara sann.. och det var dne oxå haha men helt ok ändå..

även om jag kände att jag inte gärna lämnade mina grejor på båten och simmade iväg.. vi delade lite på oss så vi alltid hade någon som såg efter våra grejor..



jag som hade bränt mig lite snorklade i t-.shirt den här dagen.







det häftigaste med den här turen var när vi stannde vi chicken island igen .. och den här gången var det ebb,, så man kunde gå emellan tap island som var den vi egenligen stannade på nu och chicken island.. o sen satt vi på den här stranden och såg 2000 stooora fladdermös flyga in mot land för att jaga eller nåt.. och sen äta middag i mörkret,,vi alltså inte fladdermössen =)








madde o jag stollar oss vid solnedgången =)



världens finaste älskling!



 här börjar fladdermössen lämna chicken island..







sen var det middags dags.. Fredrik är killen i vitt linne och madde och johan sitter på huk och tar mat



maten var god men stark.. som tur var tog jag inte av det starkaste!



det var slutet på den dagen.. dag nr 2 i Ao nang..


3:dje dagen hade vi lite tur.. vi ville åka till Phi Phi islands men var visst ute i sista miuten o alla båtar hade gått.. men så ringde hon på resebyrån och som tur var hade en båt inte lämnat än .. så dom åkte in till Ao nang stranden extra och hämtade upp oss.. tydligen fick vi ett mycket bättre pris på turen oxå eftersom tjejen sa åt oss att vi inte fick berätta hur mcyket vi betalat för turen..
det var en heldags tur och första stop var Bamboo island som var lite sådär.. kan bero på att solen inte riktigt hade tagit sig igenom det tunna morgonmoln täcket..



vi åkte förbi vikinggrottan ( bakom mig i bilden) där dom odlade svalbon för svalbosoppa som är en dyr delikatess i thailand.. Nej vi smakade inte =)



vi åkte in i en lagun.. mysigt.. o kolla in färgen på vattnet.. helt otroligt..



sen snorklade vi igen.. ja hade ont i huvet av cyklopen så ja var uppe på båten och tog kort och filmade.. bl.a på hur roligt det såg ut när man kastade i en brödbit åt fiskarna.. fiskkaos =)



sedan åkte vi till Maya bay.. där dom spelade in The Beach .. jättefint men massvis med turister.. =/













vi åkte vidare mot monkey bay.. där kund man fota apor.. och naturligtvis var madde där igen.. o skulle kelas med dom.. haha nej.. men hon gick fram o tog kort.. vi andra satt kvar på våra platser.. o väntade på att få käka.. efter några minuter åkte vi till Phi Phi Don som är den stora ön och käkade på en resturang..!



här satt vi och åt.. man ser knappt oss men kolla utsikten.. sämre skulle man kunna ha att käka lunch till =)



Phi Phi don var fint men alldeles för överexploaterat för oss.. tyvärr,,  här sitter vi vid badstranden och vilar oss nån minut..



på vägen hem fick vi snorkla mitt i havet.. mellan alla öar.. i ett levande korallrev.. superhäftigt! så många vakra färger och häftiga fiskar!!!  och det skall nämnas att på första stoppet på förmiddagen så såg vi haj.. om än en liten Leopard shark.. = )

här snorklar johan o fredrik



sen eftermiddag tillbaka "hemma" låg vi vid poolen.. i min nya fina bikini =)





som jag brukar tog jag en massa bilder på solnedgången även denna semester =)






Dag 4 åkte vi till världens 4:de vackraste strand Phra Nang Beach..som låg 10 min färd med longtail båt från oss..


















här är vi inne i en liten lagun =) mysigt..



så här ( nedan) såg det ut innifrån grottan vi var i.. fint va?



efter all utforsking av stranden blev vi hungriga..fredrik på en gigantisk grillad majskolv och jag på glass..
Fredrik gick till den lilla "kioskbåten"








verkligen en vacker strand!




Efter en stekande dag i solen tyckte vi att vi ar värda en massage =P




efter middag och en liten promenad på gatan så gjorde vi som det flesta andra kvällar.. vi spelade yatzy =)





dag 5.. ingen dålig utsikt att borsta tänder mot !!



den här dagen skulle vi göra en utflykt till Hong islands..

första stop var en söt liten ö (Ko Prak Bia)  som vi inte hade så jättemycket tid på. och så var det lite morgonmolning ..  men det sprack upp efter en liten stund som det brukade..



och bär vi kom dit var det redan en massa kanotister som var där.. haha galningar.. dom måste ha gått upp tidigt.. och sen när vi åkte runt med vår motorbåt som kom dom sakta men säkert til samma ställen hehe













efter detta åkte vi vidare till en mysig liten vik..











sen åkte vi medbåten in vid en mangrove skog.. jättehäftigt! Här är det barmark när det är lågvatten..!

Dagens moral: Man skall inte köpa eller äta Tiger/Gambas räker.. Dessa mangroveskogar skövlas ner för att odla tigerräkor...





Sen åkte vi till den finaste ön på hela resan.. det var så himla fiint! den vackraste platsen i världen.
HONG ISLAND









när vi fick våran middag som alla var så avundsjuka på ( fanns inget matställe på ön.. bara en kiosk)
så fick vi sällskap..









av jättestora varaner.. Dom var säkert 1,5 till 2 meter långa,, o totalt orädda.. dom var nästan framme på våra filtar..
fredrik gjorde ett utspel mot dom och försökte chasa iväg dom.. då visade den tänderna väste lite samtidiigt som den kastade sig lite frammåt mot honom..  totalt orädda!! men det syns ju hur nära jag och älsklingen är på bilderna..!



Det var så mysigt med det här trädet som hängde ut över vattnet.. vi låg  en bit bort på andra sidan trädet!


vid hong matatade vi fiskar även här.. Med bröd och melonbitar









dessa fiskar bet sedan mig på framsidan av låret så det började blöda lite grann och fredrik på baksidan av låret.. hur man nu kan misstolka våra lår för en melonbit det undrar jag.. hahaha =)



dags att bege sig tillbaka till ao nang..!



Denna kväll gick vi ut och gjorde "stan" hahah en gata.. =D men såhär ser det ut på kvällen ..







vi träffade 2 kändisar denna kväll.. ett par kompisar till mamma o pappa =)

sista dagen spenderade vi på chicken island.. den enda dagen som faktiskt var lite mulen NÄSTAN hela tiden..













Annanas på stranden =)



sista måltiden i Ao nang.. på Jeanettes!



utsikten från matbordet =P



efter detta begav jag o honey oss till flygplatsen i krabi för att åka till bangkok.. Det var så jäkla tråkigt att lämna madde o johan.. kändes skitkonstigt när man hade blivit van att vara 4.. trist att dela på oss..tyckte vi alla..

Madde o johan stack tidigt på morgonen dagen efter iväg till koh Tao.. grisbjörnar en veckas sol o bad till!

 Framme i BKK:



vi hamnade på världens lyxhotell i bangkok! med typ 10 meter breda gångar osv.. o världens mysigaste pool o bar på 11:e våningen!

vi bodde på 18:e våningen med utsikt över bangkok





fredrik vid poolbaren på kvällen




Kvällsmat!




Första dagen i Bangkok besökte vi Wat Phra Kaeo.. det var väl egentligen det enda wat man behöver se tycker vi..
Ett wat är ett tempelområde.. med en massa häftiga tempel!

man var tvungen att täcka vader och axlar..därav min snygga outfit =P

















Den heligaste va dom heliga.. Smaragdbuddan innanför dörren..!man fick inte fota därinne..



grand palace






Sedan åkte vi till wat pho.. det låg nästan runt hörnet bara =) och kollade på den liggande buddan.. den är över 40 meter lång!










fredrik brukade tillbringa kvällarna med att sitta o läsa..  häftig utsikt från rummet va?





jag och vårt rum.. lite stökigt efter shoppingen



kvällsmat vid poolbaren igen! så mysigt!








utsikt från poolbaren by night



Besök på berömda backpackergatan Khao San road



jag köpte skor på Khao san.. men dom gav mig två vänsterskor.. hahah vi åkte tillbaka den andra kvällen och bytte !





3:dje dagen besökte vi Wat saket och golden mount.. väldigt sådär..






man såg vårt hotell från toppen..den där stora byggnaden som sticker upp.. med 4 torn.




väldigt mycket slum i hela bangkok.. och ingen vet hur många invånare det är.. alla man frågade hade ingen aning.. tydligen så är bangkok ett skräckexempel på en stad man låtit växa helt okrontrollerat.



när vi sett wat saket så satte vi oss åter i en taxi.. jag blev så jäkla trött på taxichafförererna där.. dom försökte blåsa en hela tiden.. men fick sitta med kartan annars körde dom en runt halva jäkla stan.. det värsta var en som körde oss runt en timme..( han som körde oss hem efter nästa wat) hallå det är 40 kr för oss.. kör ossdirekt o säg att du vill ha 40 kr istället jäkla mupp!!

han som körde oss till nästa ställe här var helt galen.. galen eller hög..! han satt o skrek ooohhoohhhooh hela tiden och  sen asgravade han.. ja satt mest o höll i mig..

wat Arun var nästa och inte speciellt häftigt,, o så fick vi se floden som man skulle åka på tyckte alla.. varför undrade vi den e brun o skitig och det är ingen fina hus längs med sidorna,,!












Efter dessa äventyr behövde jag en drink =)



på kvällen åkte vi till MBK shoppingcenter som vi även gjort de andra dagarna





fika på Dunkin dounats!




bangkok panorama sista dagen från vårt hotell.. taget vid poolbaren.. iallfall en liten del av staden =P





poolbaren på dagen



vi har det bra sista dagen



solnedgång.. det var så smogit så solen var jätteröd





thats it!

sista bilden från resan!

det knäppaste som hände i bangkok då.. vi ahde vart ute och gått i 10 min när det kommer fram en snubbe o frågar vart vi är ifrån osv.. o pratar om att han är lärare.. o sen frågar han vad vi ska göra idag.. vi ska se tempel säger vi.. nej det är en budda holiday idag säger snubben.. jag blir sur för jag vet att han försöker lura oss.. det står överallt på internet.. så jag börjar gå.. o säger kom älskling till fredrik han försöker bara lura oss att vi ska åka med hans kompis tuktuk.. då helt plötsligt skiker människan STUPID STUPID!!! till mig.. shit ja blev ju nästan liter rädd.. vilken knasboll..

en annan knasig sak som hände var när vi var på Khao san o ja kollade på smycken medans fredrik prova nåt i butiken brevid.. o vill du ha den här eller den här eller den här säger hon som har ståndet.. nej nej jag bara kollar o så svarar jag.. för jag hade inte bestämt mig riktigt..
då får männskan spel o skriker:
- if you are waiting for your husband you can go wait some other place!!!!

eh ok! då ska jag verkligen inte köpa nåt.. indiot! hehe

Stor skillnad på Ao nang och BKK.. vi tyckte verkligen sådär om bkk men nu har vi vart där iallafall! nästa år blir det Ao nang och nåt mer badställe... antagligen med madde o johan =)

pust!

mycket blev det!

see ya!

imorgon..

Imorgon söndag boder jag kunna publisera inlägget om thailand =)

beroende på hur allt med garderoberna i hallen går.. skall ju flytta in i dom oxå..


usch imorgon är sista dagen sen är 3 veckorsledigheten slut... o resan är slut o allt..

jag längtar tills nästa vinter när vi åker igen heheh =)

gonatt på er!


dagens aktivitet

hej =)


idag har ja o fredrik o ulla vart på ikea.. =) vi e ena riktiga klantar ja och fredrik.. igår var vi alla 3 o shoppade i västerås på mellandags rean som sagt.. o sen när vi kom hem pratade vi mer om det att vi ville ha ett par kläd skåp/garderober till hallen för vi har så fullt i alla garderober.. o självklart hittade vi en jättefin på IKEA.. som det var bara till att åka tillbaka idag .. hehe.. o så skaffade vi hyllplan som egenligen inte ska vara i o åkte till kjula så hjälpte pappa oss att såga till dom.. det fanns nämligen inte passande..!

o nu är dom uppställda o klara i hallen men hyllplanen är inte inmonterade än.. ska bli skönt när detta är klart så man kan få lite ordning i garderoben..

situationen blev ju inte direkt bättre av Thailands shoppingen..

nej nu ska vi spela lite spel =)

See ya!

p.s ja håller på o skriver på thailands resan =D

skriver o skriver..

jag skriver en massa men det tar tid .. =)

Thailand shoppingen =)

till mig själv.. köpte även massa julklappar!

väskorna :

Juicy couture, aftonväska och Louis Vuitton-strandväska


Jeans: Dolce & Gabbana, Disel, True religion och 2 dvb Victoria Beckham


5 Stycken strandklänningar, Helt underbara =)



Dessa t-shirtar (lacoste) blev jag kär i.. så jag köpte en rosa,en svart,en brun och en grå!


mer t-shirtar: En guess och en hello kitty


en till t-shirt.. supercool.. det är "hål i ryggen"  hela vägen


Ett lacoste linne!


En svart klänning


En grön klänning


3 långärmade tröjor. en blå/svart randig en svart och en svart med detaljer


En skiitsnygg bikini och en rosa skarfs i thai silk


Le shoes =)!!!! Ett par puma, 2 par svarta pumps, Vita sandaletter, Röda skitroliga skor och mina älskade rosa foppisar!!
jag hade foppisarna på mig nästan hela resan ..!! dom var helt underbara.. jag som sagt att jag aldrig skall köpa några för dom är så fula.. hehe tjiii fick jag =)





















en massa småplock,2 rouge, nagellack,armban,hårgrejor o klocka och rosa öronmuffar hehe





det var väl det mesta,, har säkert glömt något =)

nu ska jag börja knåpa på bilder och sånt från resan! nu när vår miniresa blev inställd så fick jag massor med tid!

snopet ingen resa ..

jo.. imorse när vi skulle bege oss till gbg för en liten weekend resa så hörde dom av sig och sa att dom hade vinterkräksjukan där nere.. usch! den vill vi inte ha så vi fick vackert stanna hemma.. tråkigt =(  men men så är det..

Så idag åkte vi istället till västerås för att gå lite på stan.. mellandags rean var riktigt jobbig.. så mycket människor som yrade omkring som galna höns hahaha =) mest tjejer.. eftersom jag har shoppat en massa i Thailand så shoppade jag inte så mycket.. jag  köpte 2 tröjor och en klänning..! och ett nagellack förståss.. har fått dille på nagellack =)







=)


godbitar!

hej!

oj va min statistik har sjunkit.. =) kanske inte konstigt när ja inte har vart speciellt aktiv.. men det har ju sina naturliga orsaker,,!  ja har hektiska dagar nu med.. jag har firat julen i norrtälje och är idag hemma.. en dag.. vi ska fira med min familj snart och sen imorgon bitti bär det av på en mini resa till fredriks släktingar..!

men jag ska ge er lite godbitar från thailand =) så lovar jag att uppdatera och göra ena ordenliga superinlägg med text och bilder så fort jag får tid.. borde bli i nästa v mån eller tis =)

här nedan:

Jag och älskligen framför kungen palats i kuala lumpur



jag och fredrik framför Petronas Towers i Kuala Lumpur.. sjukt häftiga! =)


Vi på Chicken Island, Ao nang, krabi Thailand.. paradiset på jorden!!!!!!


jag och madde i vattnet på chicken Island


På Poda Island


uppe vid tigercave-templet.. efter 1300 trappsteg i 30 graders värme.. puh!


 som ni ser har vi haft det super =) och bestämt oss långt innan vi åkte hem.. vi åker tillbaka till Ao nang nästa år! =)

kramar

vilar upp mig!

Hej!

igår morse kom vi äntligen hem till arlanda.. 13 timmar försenade!!! vi väntade på den där jäkla flygplatsen i NITTON!!! Timmar.. suck..man e fortfarande helt slut i kroppen..! ja har massor med bilder.. =) över 1000 stycken och jag lovar att dela med mig av några väl utvalda! =D

som det ser ut i dag så vet ajg inte om jag hinner... vi ska ner på stan och fixa det 2 sista julklapparna och sen är vi bortbjudna på lilla julafton ikväll.. =)

men så fort jag får tid ska jag sätta mig ner och berätta om resan.. och komma igång med bloggen som vanligt igen =)


ha det så bra alla och god jul! =)

kram

jakla skiit kina!

ja blir sa trott.. vi sitter fast i kina.. vi skulle ha lyft for 6.5 timmar sen och nu vet vi ingenting!.. sa jakla typiskt.. jag vill bara komma hem.. varsta ar att det ar en 10 timmars flygresa vi har att "se fram" emot.. =(

hors nar jag kommer hem!

hej fran thailand

hejhej!

nu ar vi i thailand..vi har det toppen!

kommer skriva om allt nar vi kommer hem!

kram =)

Dagens outfit


Idag är det onti huvet ont i magen.. tråkiga kläder =) och KÄNGOR!! det snöar idag !

Skor - Gamla
Jeans - Tiger
Linne - Gina tricot
Kofta - bra fråga =) haha
Halsband - Ett gammalt örhänge .. jag köpte 2 på sekond hand och tappade bort det ena så jag gjorde ett halsband av det andra för jag gillade dom!
Örhängen - Gamla



Glögg!

ikväll kommer ulla och hälsar på.. hon stannar till på lördag då vi åker upp till henne och sover en natt innan resan=)

Ja o honey har köpt glögg .. och thanks to Madde och Johan så har vi massor med peppisar =)



så ska vi ha trevligt i vårat mysiga julpyntade vardagsrum!



=)

ja ska hämta våra Malaysiska Ringgit och låna en resetidning av Madde!

kram

thaaaiiland!

Det känns helt sjukt att vi åker på söndag! kan ni fatta.. resan vi har planerat och sparat till i ett år =)

Igår efter jobbet kom fredrik o hämtade mig.. vi skulle handla mat och även resgrejor.. jag skulle ha en mysdress att åka i.. jag kommer nu alltså åka i en svart mjukisdress.. super mysig. fredrik köpte ett par mjukisbyxor!

Sen köpte jag väärldens fiinaste resväska!! en rosväska =)

 

När vi var klara lämnade jag av fredrik hos hans kompisar och fortsatte hemmåt.. när jag packade upp maten kändes det som att vi aldrig hade haft så mycket mat som nu.. knasigt eftesom vi ska vara borta..

Men det är ju till imorgon och så =)

Vi ska ha mamma,pappa,razmus, mormor och ulla på middag!
Ja ska göra efter rätt hehe =)  en som redan måste göras ikväll.. kan ni gissa då?

Idag har jag shoppat pocket böcker.. bra pris på kulturbutiken 40 st för alla pocketar och dom har mycket.. även dom som e nya!

Sen shoppade jag en Thailands resebok! Jag tog den som var bäst med bilder i och så =) hehe
[image-upload-281-745180.jpg]


snart är det sommar för mig =P

ja längtar =)

Shoppinghysteri!!!

Helt galet! ellos har rea.. allt på catalog mail outlet är det halva priset på..o det är redan världens billigaste priser!!!!

Detta har jag beställt och pris:

 topp brun 47:50 :-    3 pack långt linne 22:50 :-


 Linnen 2 pack 32:50 :-   Lång topp 25:-


tajt topp med stora ärmar 47:-  tunika 30:-


 tunika 37:50 : -  Leggings med blixtlås 37:50 :-


 vit väst 25:-   Baddräkt 47:50 :-


 Skarfs 22:50 :-     klänning i babyrosa 12:50 :-


hahaha snacka om shoppingyra =)

jag beställde med express och skulle tidigast kunna hämta paketet efter 17:00 på fre.. så jag hoppas verkligen att jag kan det =) för då ska jag ta med mig baddräkten till thailand =)


så nu kan ni gå in o plundra =)

Halsband!

ÅH jag har shoppat halsband på ur & Penn..

bl.a detta som har på mig idag :

 


och ett blått:




och ett häftigt svart/silver färgat





= )

Dagens outfit

God morgon!



Skor - Gamla
Jeans - Tiger
Linne - H&M
Polotröja - H&M
halsband - Ur & Penn

kollar o fixar o trixar..

sofies automatiska resebyrå sover ALDRIG! =D


hahaha.. ja håller på o kollar flyg o hotell o sevärdheter i Kuala Lumpur.. ja o honey har bestämt oss för att det är en once in a life time chance !!!!

ja menar hur ofta bara hamnar man i Kuala Lumpur? =)

hehe


så vi ska sova 2 nätter ( inkl. den natten vi kommer) och spendera en heldag i Malaysias huvud stad!! strosa runt, ha det bra, kolla på sevärdheter och äta en god middag =)

Madde o Johan åker tyvärr vidare till krabi redan efter en natt så dom sammanstrålar vi med den 10 igen front_imagenär vi anländer till Krabi!


Nu försöker ja skriva så tyst så möjligt på tangenterna men tycker ändå att jag låter som en elefant!! Honey ligger o sussar precis brevid mig i sängen.. han ska upp tidigt imorgon.. visserligen jag oxå men inte lika tidigt.. och jag är en nattuggla! har alltid varit.. verkligen ingen morgonmänniska! mest effektiv på natten !!! =P

I alla fall.. KL!

E ni avis?

Skulle jag vara =P


haha


oj nu muttrar fredrik åt mig! hörs imorgon ; )

gonatt

Världens gulligaste dåå.!

Igår när jag kom hem hade fredrik fixat en ÖööÖöverAAaasKninG =)

Så himla söt och gooo!


ja har sen jag var liten alltid haft en chokladkalender på julen..

Så han hade köpt en!!! En choklad Nalle puh choklad kalender!! SÅ himla söt!!! =D

Ja hade tagit kort på den men jag vet inte vart det försvunnit! =((

söt är den i allfall o glad blev jag =)


julpynt..

ja har julpyntat.. =) jättefint blev det det.. förra veckan.. så det var juligt till glöggkvällen..







=P

Dagens outfit



Skor - Din sko
Jeans - Miss Sixty
Svart kort ärmad tröja - H&M
Volymtröja - Tiger
Halsband - Solo
Armband  - Köpt i Tunisien

Trakasserier =) =) =)





ja fototrakasserade min älskling igår kväll när vi myste i soffan =)
 
haha kolla på sista bilden .. hihi sluuuuta!!!!


hehehe

Han är världens härligaste =)



Goning To Kuala Lumpur!

=)

nu har jag fixat med Air China så vi kommer att åka till Kuala Lumpur istället! =) Coolt..vi ska kolla upp möjligheten att åka vara kvar ett extra dygn där så man kan se Malaysia lite =) känns som man inte riktigt kommer åka till malaysia igen så det gäller att passa på tycker jag =)


får se om jag får med mig mina fellow resenärer !!! Ja vill jag vill!! madde verkade lite intresserad iallfall =)

jag vill se petronas towers... :

Petronas Towers

Det är en av världens högsta byggnader.. högre än empire stats building =)



coolt va ?!

Hoppas min övertalningsförmåga är på topp ; )

igår kväll!

igår hade ja o honey en mysig kväll!

när vi kom hem var vi bjudna på fika hos johan.. han har flyttat så vi var ute och kollade hur han bodde!!! =)
ute i buschen =P

vi hade med oss lussebullar och johan hade ett paket till mig sen jag fyllde.. !! =) bubbel! härligt!!! tackar =)

Sen när vi kom hem moffade vi godis.. vi hade stannat på väg hem från uppsala för att shoppa lite.. vi hade ostbågar,chips, lösviktsgodis OCH EN CHOKLADTOMTE!!!

hahah det var jag som ville köpa en tomte fast fredrik tyckte jag var lite stollig hahahah jag köka nog bara huvudet på den oxå.. hehe så den finns där till nästa helg =D

vi kollade på hälsoresan .. o ja o stig helmer var liiiikadana på ansiktsmaskerna
=P




hahaha



varför är söndagarna så mysiga så att aldrig vill att de ska ta slut?

=)

Dagens Outfit



skor - Ellos
Jeans - Tiger
Skärp - Deluxa
Linne - H&M
Kofta - Ellos
Halsband - Hand made ; )

Stolt systeryster!


Igår var jag o honey,Mamma o pappa,razmus och mormor och kollade på Fredriks Medaljutdelning i Uppsala.. han har ju som bekant gjort lumpen det här året och nu är det bara några få dagar kvar tills det är över!




Det var utanför slottet i Uppsala alltså och här kommer dom marcherande





Fredrik i vit ram






Fredrik tar emot sin medalj






Alla grattar Fredde!




Fredriks o hans medalj!


Ja fredde o razmus


Razmus mamma o fredde


Razmus mamma mormor fredde och älskling


Mamma mormor razmus fredde jag och pappa


Fredde och domkyrkan i bakrunden


Sen gick vi och käkade på Basilico! Supergoda pizzor!







Bra bild på mamma o pappa =)





 =)

Glögg kväll i fre!

i fre hade vi glöggkväll.. tog lite bilder innan alla kommit..!! vi blev lite färre än tänkt för det var många som inte kunde.. men vi hade trevligt i allafall!



Det va honey som hade lagat lussebullar.. dom var alldeles nybakta när dom kom =)





när några gått så var madde o johan kvar och spelade par spelet absolut överens! det var jättekul! och jämt..

Fredrik och Sofie: 1
Madde och Johan: 1

=)

Jul fest =)



i fredags hade vi som sagt julfest =) Det va rsuper trevligt =)

Jag och granen på glöggminglet ovan!


Förfest



=)



tjejer i soffan på glöggminglet


Och då kommer de snygga minerna då =D


Middagen


snurr snurrr



Börjar vi månne tro bli lite på lyset? ; )


Glada


haha mer grimaser


Glada bordet


Dags för en sväng om haha kolla håret!


glad i hågen =D


sen gick vi vidare till nybron



Sen hände det sjukaste på hela kvällen!!! Helt plötsligt när jag står o dansar på ett dansgolv på nybron så kommer det en tjej och lyfter upp mig i luften! helt out of nowhere..
helt sjukt hahaha!




Ett par bilder säger mer än 1000 ord hahaha..!

ja hade en skiitkul kväll!

JEEII! =)

shoppat i fre

shoppade lite i fredags =)




halsband jag hade på mig på julfesten i fre.. H&M superfint =)



=)



jättefint nagellack från H&M.. har ett mörklila oxå!

rekomenderas då det bara kostar 29:90 =)


Ingenting är omöjligt..

FÖR DEN SOM ÄR POSSITIV hörde jag idag.. =)

hehe som det ser ut i dagsläget så kommer vi inte landa på bangkoks flygplats nästa mån..  idag står det på aftonbladet att dom måste ha minst en v för att kolla alla system när väl occupationen är över..

Så jag ringde Air China här i sverige o fråga .. hon sa ring på eftermiddagen.. sen ringde madde en timme senare o då sa hon ring i morgon. då höll jag på o gå i taket..

madde sa att sådär kommer dom hålla på.. ring imorgon,, ring imorgon osv..

Men vi smarta älskling kom på världens bästa idé.. fråga hur dom gör idag!

så jag ringde, hon sa ring imorgon ja sa ok men hur gör ni idag?
- idag flyger vi folk till Hong Kong, Kuala Lumpur och singapore.. svarade hon.

ok det är ju br i allafall.. dom ställer inte in! =)

Madde o johan blev även dom lugnare när dom hörde det..=)


Frågan är bara hur vi gör sen.. ska vi boka flyg själva från kuala lumpur eller singapore eller gör dom det .. o vem står för kostnaden.. o kommer vi sova över där..


det bästa i det här är att det är så krångligt att jag hinner inte vara nervös för själva flygningen.. jag är mer nervös för hur vi ska ta oss dit vi ska haha.. =)



sofies automatiska resebyrå vad kan jag hjälpa till med som sagt.. hahaha


p.s kanske ska börja kalla den här kategorin resor, MARDRÖMMAR och genomförande ??? hehe

=)

hits