5 farliga resvägar

Detta är 5 vägar du nog antagligen gärna håller dig ifrån ;))


1.Ring Route Five, Afghanistan:

Ring Route Five, som sammanbinder södra Afghanistan med norra, är ohotad etta vad gäller epitetet »Världens farligaste väg«. Längs med vägen genomför talibaner och kriminella regelbundet kidnappningar och attacker, framför allt mot säkerhetsstyrkor, hjälparbetare och FN-personal. Vägbomber är den allra största faran och kan drabba alla som färdas på eller kring vägen.

Ingen bild.

2.  "dödens väg" Bolivia:

I Yungas, vid Andernas fot, går »Dödens väg«, som löper från La Paz till Amazonas. Vägen beräknas skörda omkring 100 liv om året, vilket är något av ett rekord i klassen. Branta stup, hårnålskurvor och höga hastigheter är som vanligt en ekva-
tion som inte går ihop. En ny väg till Amazonas stod dock klar 2006, vilket gör att trafiken på Dödens väg nu mest består av nyfikna resenärer.

 



bild:
http://pumansdotter.blogspot.com/2007/01/chockturister-och-andra-resenrer.html

bild: http://www.lostcyclist.com/resor/no-mountain-madness/


3. Tunnelvägen i Taihangbergen, Kina:

Tunnelvägen i Taihangbergen, i Hunanprovinsen i södra Kina, byggdes av lokala bybor utan formell erfarenhet av vare sig tunnlar eller konstruktion av vägar. Det tog dem fem år att slutföra bygget och många fick sätta livet till. Tunnelvägen stod färdig 1977 – 1 200 meter lång, fyra meter bred och 5 meter hög. Idag är säkerheten, tja, högst landsbygdskinesisk …



4.Jakutsk, Ryssland:

I sibiriska Jakutsk har de kallaste temperaturerna utanför Antarktis uppmätts. Vintertid är blankis, kraftigt snöfall och extremtemperaturer vardag. När väl sommaren kommer blir det dock knappast bättre bilväder: hela vägen transformeras till lervälling. I spåren av alla fastkörningar följer fylla, slagsmål, vägpirater, plundring och kidnappningar.

inga bilder


5.Motorvägen Sichuan–Tibet, Kina:

Den 2,5 mil långa höghöjdsmotorvägen mellan Sichuan och Tibet, som börjar i Chengdu och slutar i Lhasa, har storslagna vyer och här är varken fylla, stup eller krig de stora farorna. Farorna kommer istället upp-ifrån. Stenlaviner från de om­givande bergen är vanliga och sväljer både bilar och männi-skor med jämna mellanrum.


bild: http://www.womansday.com/Articles/Lifestyle/Travel-Tips/10-Awe-Inspiring-Roads-Around-the-World.html


uppgifter ifrån resetidningen Vagabond.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits