Hey hey Honey I`m Home =D ( <--- Shania Twain låt)



åh ja har haft världens härligaste semester!! Om någon funderar på att åka på semester till  Tunisien så rekomenderar jag verkligen Djerba!!
 
sanden var vit palmerna vajade i vinden och vattnet var grönt


where to begin...


ja o honey har ju alltid sån tur på flygplan ( ironisk!!!!)  självklart hamnade vi framför en unge som va typ 2-3 år max som skrev i en halvtimme innan planet skulle lyfta ( vi blev försenade för någon smartfot hade lastat in ett bagage som inte skulle med vårt plan suck) sen fortsatte ungen o skrika typ en timme i luften oxå .. hennes mamma sa att hon inte tyckte om att sitta fast.. undra hur dom gör när dom åker bil?? vilkar muppar.. o det skulle visa sig senare..

så självklart idioterna skulle på samma buss som vi.. o SJÄLVKLART av på samma hotell .. det va rvi o dom som gick av .. va *piiip*!!!!!????

vi döpte dom till dysfunktionella familjen from hell hahaha.. det var antagligen en mamma med hennes 2 döttrar varpå den ena hade ungen som skrev hela tiden och den andra hade två pojkar på 6 o 8 år.. dom skrek o bråka hela tiden o den mamma skrev att dom va dumma i huvet o smällde i dörrar o hade sig mitt där alla satt vid poolen.. idioter ( tål att sägas igen)
hörde mamman till dom säga
- om du drar i mina badbyxor igen så smäller jag till dej högt o tydligt stranden till sin minsta.. då e man ju lite cp...
förstår ni varför dom döptes till det tidigare av oss?? hahha

iallafall första kvällen kom vi fram vid 5 kanske.., jag o auu gick ner och kände på vattnet.. det var härligt varmt o ganska vågit ( det blåste)

   

sen gick vi ut för att äta middag.. vi åt på cote de beauf .. hur det nu stavas haha!
åhh vilken gryyym mat.. vi beställde in t-bone steak..och det var inte lite vi fick in.. någon som kan gissa vad den gick på ?
lite över 100 sek.. =)

 

Det här var det bästa stället av dom vi provade!! Maten var suverän.. jag tror aldrig jag har ätit så gott kött.. eller ju en gång tidigare men där var servicen inte så bra.. pratar om centro i E:a.!
vi fick i allafall en kalas start på semestern..!

efter måltiden gick vi vidare ut på gatorna o kollade lite smått i affärer.. dom bilderna som kommer härnäst kommer ni säkert skratta åt haha.. men det bjuder jag på!
vi kom in i en affär o försäljaren började klä på oss kläder o sen tog kan kort på oss hahaha..
och nej vi köpte inte utstyrslarna hehe.. men jag köpte en par sandaler i kamelskinn av honom.. man kunde kolla att det var äkta genom att försöka tända eld på dom.. det gick inte =)

 

sen gick vi tillbaka till vårt hotell och tog en öl.. vårt hotell hette Dar Taoufik och var ett jättemysigt hotell som jag oxå rekomenderar om man inte är jättekräsen och vill ha lyx!

   

haha ja kom på en rolig sak som jag måste berätta:  fredrik skulle gå på toa i badrummet o stängde inte dörren.. så när han kom tillbaka undra ja varför han inte stängde ?! han sa att det inte gick att stänga dörren.. ja som precis hade vart därinne och inte hade haft några som hellst problem o stänga dörren undrade va han prata om..
ja gick o visade kolla det är inga problem alls.. men då sa han nej nej inte den dörren. innerdörren.. haha det visade sig att när man öppnde dörren helt så stände den nästan in båset som toaletten var i .. men bara nästan.. det va en glipa på en halv decimeter och det fanns såklart ingen innerdörr.. inte konsitigt att det inte gick att " stänga dörren" hahahahahaha.. det va roligt!

på onsdagen begav vi oss till stranden men det var ganska blåsigt så där blev vi inte långvariga.

   

så vi gick till poolen istället =D




efter detta gick vi en promenad på stranden innan vi skulle käka o hejja på sverige mot ryssland på desperados pub !


     



   

Vi hade självklart med oss våra sverige tröjor.. men dom kunde vi ju slänga i havet sen ..grisbjörn hahaha!
aja det var kul.. många som log o sa lycka till ikväll!

På trosdagen gjorde vi något av det coolaste jag gjort i mitt liv! vi red kamel i Sahara öknen.. o då snackar vi sanddynor.. riktig sahara sand.. jag har med mig en halv pet flaska hem faktiskt .. hahah knasmajja släpa sand från Afrika till Sverige =)


   
 
först åkte vi buss igenom ett kargt o torrt landskap.. vi skulle till Matmata och besöka en berberkvinna i hennes hem( ett hål i sanden).. kul.. inte så man skulle sakna tv, dator, mobil.. hehe
men det var coolt.. fredrik lärde henne thank you very much.., hon sa thank u till alla när hon delade ut bröd vi fick smaka.. då sa fredrik thank u very much. o hon upprepa vad han sa o kolla på honom.. honey nickade att det va rätt o sen sa hon det till alla hehe =)

efter detta var det ökenfärd i ca en timme.. busschaffören körde som en idiot.. det var det värsta ja har vart med om i bilväg tror jag.. när vi körde mellan bergen på slingriga vägar måste han ha legat i minst 100.. galning!

   


En rolig sak.. här i sverige har vi ju se upp för älgar o vildsvin och så.. men i tunisien släpper många ut sina kameler på bete.. tydligen så är det så att en gravid kamel är 3 gånger så jobbig som en gravid kvinna hahaha

så såhär gick det dromedarer längs med vägarna



sen åkte vi igenom Douz som är porten till Sahara och fortsatte en liten bit utanför till vår kamelridning ( dromedar)  så himla häftigt!!!!



vi och våra ökeskepp!


vi var tvugna att ta på oss dessa kläder och turbaner när vi skulle ut i öknen.. det va rlite coolt.. det spädde verkligen på känslan   =)

     
   
   
   

   



Efter detta åkte vi för att äta och sen vidare till en inspelningsplats för Star Wars.. jag tror det var där anakin bodde tatouine eller vad det hette,, stället hette så iallafall.. men det var ganska värdelöst faktiskt... riktig turistfälla =/

 


det va slutet på den dagen.. vi gick upp och åkte med bussen kl 6 på morgonen och kom hem runt 7 på kvällen.. hela dagen gick åt men i det stora hela så var det verkligen värt det =D =D

fin bild.. på kvällen på stranden.. o lite batteri i kameran efter alla kamelbilder.. tror ja tog minst 100 st =)




Dagen efter var vi trötta på sand och det var poolbad som gällde =)

 

såå på kvällen skulle vi prova ett nytt matställe som hette Texas City..
Det var ganska dyrt men stort o byggt som en salon med country musik.. vilket såklart gick hem hos hos mig..
så då hittade vi nåt som hette något och den steak for 2 innom parentes.. perfekt tyckte vi.. vi ta en sån.. och beställde.. vi fick in en normalstor köttbit som verkligen var till för en person plus en.. EN bakad potatis... gissa om vi kände oss dumma.. hur kan dom skriva att det är för 2 om det bara är för en?? och hur kan servitören inte säga att det bara står så och att den verkligen inte var för 2.. aaahhhh suck! vi kände oss asdumma där vi satt och såg ut som vi var fö snåla för att beställa en maträtt var.. haha folk måste ha trott att vi va riktigt konstiga haha.. tur att man aldrig ser dom igen =)
 en bild från resturangen.. cola på arabiska = ( glada miner.. innan maten kom in)




dagen efter började vi vid poolen med glass .. även en bild på vår utsikt från balkongen och sen gick vi ner till stranden..kolla in färgen på vattnet!! såå uderbart.. och sen skall tillsäggas att på eftermiddagen var dte ca 30-35 grader i vattnet !! och så gick det kameler på stranden... hääärligt!

   
   




Sen på kvällen gick vi till en ny resturang.. o när vi kom var vi först.. gillar inte när man e ensam.. hehe.. men det kom ett par till.. o så beställde vi.. maten var bara stark,, det brände i munnen på både efteråt.. o sen blev vi lite dåliga dagen efter och tror att det beror på den resturangen.. men det var ingen fara på taket =) konstigt bara att den var rekomenderad av apollo.. bild:

 

på kvällen gick vi ner till stranden igen.. gäller ju att passa på och njuta så mycket man kan den korta tid man har på sig därnere

   



Söndagen ängades även den åt att ligga o steka på playan.. "det blir en dag på stranden" =D

   
 

Eftermiddagen hade vi bestämt att vi skulle ägna åt marknaden i Houmt Souk. Vi tog en taxi in.. kostade 35 sek =)
väl inne skulle inte ha jättemycket.. vi började pruta i en affär där dom sålde armband.. ja blev lite kär i ett i berbersilver och fredrik i ett.. han ville ha 25 TD ( Tunisisk Dinar) för mitt och 12 för fredriks.. vi sa 20 för båda.. han vägra så när vi skulle gå så ångrade han sig heheh.. det var första det..
sen skulle vi egntligen bara ha typ kryddor.. men vi kom in i en affär som sålde vattenpipor vi hittade en som e kanske en och en halv decimeter hög.. gubben sa att han skulle ha 80 dinarer för den.. vi tänkte e du tokig gubbe..??? aaaaaldrig!
han började hålla kvar fredrik o fråga vad han ville betala medans jag stod utanför och ropa kom älskling vi går nu.. kooom! =) Då la fredrik ett skambud bara för att komma därifrån på 20 TD ( 100 Sek)  så när han skulle gå så tog gubben i hand.. så fredrik ropade på mig och sa
- älskling kom .. vi har tydligen köpt en vattenpipa! hahah.. vi ska INTE röka med den sa ja .. hatar ju sånt över huvudtaget! =)  men men nu är vi ägare till en iallfall, om än en liten =)

Den passar bra i vårt vardagsrum! Och gubben blev arg så vi hoppas o tror att vi fick den för ett ganska bra pris!


sen skulle vi köpa kryddor.. vi blev indragna in på marknaden av en som att dom bästa kryddorna finns längre in.. väl där säger killen att det är fixt price.. alltså fast pris..
han har ett packe med  5 kryddor som han vill ha 25 TD för.. haha aldrig sa vi och tänkte gå..
- okeej  what do u wanna pay? kom då hehe..
ja som hade lagt mig till med att säga halva sa 12.. efter lite om och men så fick vi det för 12 =) haha.. men han svor över oss till sina kompanjoner så även där måste det ha vart ett bra pris!
I kryddpacken var det Harissa,Paprikakrydda,Kanel,curry och grillkrydda!

Sen fick det räcka..  här är lite bilder:

   
 

Den kvällen skulle vi äta på hotellet igen.. ja tog en pizza margherita som förr gången men fredrik undrade vad det var på dar taoufik- pizzan.. sveritören sa lök,oliver och tomatsås...  älsklingen tyckte det lät gott o beställde en sån.. in kom en pizza med paprika,tonfisk, ett ägg och lök..
hahaha.. nåt fel måste det ha blivit nånstans.. helfel det jue.. men fredrik tyckte den var god iallafall hahaha

 


här nedan är sista frukosten.. alltså frukosten igår morse.. ( visst dom tokarna hade dukat fram en kl 3 inatt när bussen kom och hämtade oss på hotellet men vem fasiken ville ha ett chokladbröd kl 3 på morgonen? hehe)



vi solade halva sista dagen på stranden =) här tog gubben som hade hand om stranden till vårt hotell kortet.
Det var perfekt.. vårt hotell som många andra hade en egen strandremsa och om man betalade 1 TD ( 5 SEK) så fick man en solstol under ett parasoll för en dag =)




Vår städerska gjorde fina grejer med handukarna varje dag.. här var sista dagen.. då alla handdukar var med =)



sen låg vi en stund vid poolen.. älsklingen sista dagen på Djerba



efter att vi lapat dom sista solstrålarna gick vi och åt på favvostället cote de beauf =)

   


Efter maten gick vi till den lilla affären där vi hade köpt vår lunch varje dag.. dom va roliga dom.. haha .. vi köpte samma saker i 2-3 dagar och betalade alltid 4,400 TD  men den dagen efter skulle vi ha samma vanliga plus en stor vatten .. då var priset 4,200 TD .. hahaha what?! hur kan det bli billigare när man köper mer? dagen efter det köpte vi samma som vanligt och fick bet 4,400 TD haha så här såg den affären ut iaf




Bilder från sista kvällen

 


här kommer nu allra sista bilden av de utvalda .. ( allt som allt var det ca 700 bilder)

Den här är tagen imorse kl 3 när vi väntade på bussen..det knäppaste var att när vi kom upp o satte oss i lobbyn hörde vi värsta dunka dunka arab musik från returangen.. tydligen hade dom nåt disko där som höll på till 6 på morgonen haha.. orka med det så tidigt.. o självklart kom inte bussen förren ca halv 4 ..





det var semestern det.. hoppas jag kompenserat upp lite för att jag inte skrivit på så länge =)

pusssss

Kommentarer:
Postat av: sara

Ni verkar ha haft det jättemysigt:) snart är det min tur.=) haha inte röka vattenpipa? det är gott kan jag lova;) jag har en själv jag också, fick den av mina kära vänner när jag fyllde 18 =D men kanske blir det en till när man ändå åker dit:) har sett att vi har vattenpipor på vårat hotell där vi ska bo:) hehe. Vi hörs! Kram!

Postat av: Madeleine

Gud vad härligt det ser ut! Ni får berätta mer på fredag! Tack för dina kommentarer! Ja det var bordet du hjälpte till att släpa hem =) Kram

2008-06-25 @ 09:00:05
URL: http://madeleine22.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits