allt i ord!

Hej


nu har ni ju fått helgen i bilder.. så jag tänkte att jag skulle berätta om den i ord oxå =)

I fredags morse vaknade vi halv 3 på morgonen.. usch.. där snackar vi grus i ögonen.. men det var bara att pallra sig upp.. det var ju för en trevlig sak =)

Ja skulle fixa med pengarna på kortet som sagt,.. vill ju inte ha mycket o så..  passade på att bet hyran oxå =)

Sen kl halv 4 kom 2 trötta murmeldjur till o hämtade oss .. hehe så då satt vi där 4 murmeldjur som var trötta o knappt hade ätit frukost o var på väg ner till nyköping.. det där med trötthet kan ju visa sig på olika sätt.. ja till exempel "trakaserade dom andra" prata hela vägen ner för att hålla mig vaken.. det tyckte fredrik va lagom kul då han hade försökt sova hela väge ner .. men det gick alltså inge bra .. sorry auu =) som ni såg på korten så fick han vila när vi va framme.. haha han o johan!

Sen när vi kom fram checka vi in o så.. när vi skulle gå igenom tullen blev jag stoppad för ja hade en berry yougurt i min påse som var mer än 50 ml.. typiskt.. Berry terroristen från Eskilstuna har anlänt   hahah!
Jaja ja som skulle äta min goda yougurt så fort jag kommit innanför dörrarna.. fick shoppa en ny.
sen gick vårt plan vid 7.. ja hatar o flyga haha som ni vet! men det gick faktiskt ganska bra ner.. ja har kommit fram till att det är lite turbulens nere vid paris flygplats så det är lungt hahah =)

sen hämta ja o madde väskorna o killarna fixa biljetter .. un biljett de paris sil vous plait  =))

bussresan gick bra.. märkliga människor i bussen  bara.. madde o ja höll på garva ihjäl oss när vi såg en brud som va typ 20 sitta o suga på tummen o läsa en bok.. hennes manliga sällskap verkade inte reagera så det var nog ingen ovanlig syn .. mupp!

Sen kom vi fram o åkte till hotellet.. det gick ganska smidigt o bra..skönt o lämna ifrån oss väskorna..

sen började vi knalla ner emot notre dame..  där på vägen gick vi förbi Phantéon .. efter detta så bestämde vi oss för att åka ut till Chateau de Versailles. 
Dit kunde man åka tunnelbana ända fram.. helt sjukt.. tänk att det låg mitt i skogen när det byggdes.. iallfall så gick vi upp på gårdsplanen o blev faktiskt väldigt besvikna.. det låg mitt i stan o såg inte sådär jättefantasktiskt ut.. men vi gav det en chans o sa vi kan ju kolla på baksidan oxå.. o det är jag väldigt glad att vi gjorde.. det var så jäkla coolt.. en gigantisk park bredde ut sig åt alla håll på en del ställen till horisonten .. det va jättefint o jättestort.. ja o älsklingen skall åka tillbaka o hyra en golfbil nästa gång o åka runt.. vi har ju bara sett en bråkdel.. kolla bilderna.. det häftiga är att dom har planterat o grävt o fixat allt för hand!! många fick sätta livet till.

Efter det åkte vi tillbaka in mot paris.. o tog oss till Montmartre.. för mig den charmigaste stadsdelen i paris.. Där finns den gigantiska tunnelbane o tågstationen Gare du Nord, massa resturanger,billig shopping o sacre coeur!
Vi gick direkt till sacre couer som är en vit basilisk eller basilika eller va de heter.. en vit kyrka i marmor som ligger högst upp på i montmartre som är uppbyggt på ett berg. Utsikten härifrån är fantastisk!
Där gick vi o strosa i kvällssolen.. gud va mysigt det var.. på trapporna upp till själva kyrkan ( efter alla jädrans trappsteg upp)  så sitter en massa folk o vilar o bara är.. mitt i trappan stog en kille o sjöng o spela o han gjorde det jäkligt bra!  önskar att man hade haft tid att sitta ner o bara njuta..

vi gick in o kolla i kyrkan oxå.. ja smygfilma lite fast man inte fick hehe

Sen gick vi neråt igen,, då skulle det shoppas.. tyvärr var affärerna stängda o vi bestämde oss för att åka tillbaka dagen efter istället o shoppa..

Vi åkte tillbaka mot hotellet.. o fredrik o jag stanna i en kill affär som ha shoppade lite i medans madde o johan åkte tillbaka till hotellet o vilade lite.. när vi kom tillbaka så laddade jag videokamran en stund.. sen var det dags att dra till eiffel tornet!  vi hade med oss en filt o bubbel.. hade hittat en flaska mousserade i affären brevid hotellet för 39 kr =)

Den var rikigt god o vi hade jättetrevligt.. mycket skratt..

när vi satt där i gräset så såg vi stora sorkar som sprang på gräset i mörkret som fredrik trodde va råttor.. så jag var tvungen att gå o kolla.. o uuuuuhh så äckligt men det var stooora råttor.. klart dom levde på allt som blev kvar.. måste vara mycket med tanke på deras storlek!

haha johan gick iväg o kollade o sen smög han tillbaka o drog i fredriks jacka så fredrik blev jätterädd.. haha stackars älsklingen.. men vi garva..

när vi satt o prata om dom där stora råttorna så vände sig madde om o såg en pudel öch blev livrädd haha.. =) det är ju inte lätt när man sitter o stissar upp varandra o helt plötsligt är det något gigantiskt bakom en =)

Sen hade vi sån otur när vi bestämde oss för att åka tillbaka till hotellet efter kl 12 nångång så hade det sista tåget på den linjen vi brukade åka med gått.. typiskt.. lost i Paris..
Några vakter hjälpte oss. Dom sa att vi skulle till en annan linje o sen gå därifrån.. mindre kul.. men som tur var kom vi hem oskadda.. det var skönt att vi va 4 stycken!

Somnade nog runt halv 3.. vaken ett dygn . då va man inte så pigger!



på lördagen vaknade vi runt halv 9..  vid halv 10 var vi på väg ut på stan igen.. man va fortfarande trött o hade oont i fötterna kan ja säga =)

vi hade tänkt o äta frukost på det stället som vi ätit frukost på sist vi va i paris men dom hade inga crossianter så vi köpte kaffe o choklad att ta med där och chokladbröd o crossianter i ett stånd brevid.. sen gick vi tll luxemburgska trädgården o satte oss i solen o åt vår frukost o bara nöjt.. det var så härligt och riktigt vackert väder.. vi hade verkligen tur med vädret våra dagar i paris!

Efter frukosten gick vi o strosade lite i parken.. och såg orginalet till frihetsgudinnan i NY. coolt o ha sett.. hon va inte grön.. hon va brun faktiskt..

Men hela parken däremot var grön o fin =)  träden va gröna o blommorna utslagna.. =) se själva på bilderna.

efter detta gick vi vidare mot nya äventyr..

vi tog tunnelbanan till Louvren o kollade på pyramiden o jättebyggnaden .. det är bra stort alltså!
efter detta gick vi genom parken ner mot Place de la concorde. Där hade dom giljotinen förr i tiden o dr avrättades Marie Antoinette. Nu är det en stor rondell med en 2000 år ( tror jag det är) obelisk. därifrån ser man triufbågen bort i horisonten. Den e så stor så det ser ut som den e nära men det tar ca 1 tim o gå hela Champs Elysée upp. haha madde o johan blev förvånade.. det ser mycket närmre ut.. men jag känner verkligen inte för att gå den gatan igen any time soon.. =)

vi kollade runt triumfbågen en stund o sen började jakten på ett café. tror ni vi hittade nåt,.. helt sjukt.. hur kan man inte hitta ett café i paris? men det vara bara matställen överallt. Vi hade tänkte att vi skulle åka till något som vi trodde hette La de France eller De la France.. det varbara det att det hette La Defence .. hehe ups.. men vi hittade
dit iallefall.. det var den modernare delan av paris med skyskrapor o häftiga hus..  det kändes som att komma in i en stad från framtiden som var alldeles lugn o tyst.. o nästan spöklik.. var antagligen för dett det är en arbetsdel o folk var lediga eftersom det var lördag.

Efter detta åkte vi mot Montmarte igen för att göra av med pengar.. =)
Ja shoppade en jättefin aftonklänning.. nu måste jag bara få tillfälle att använda den. någon som vill gifta sig? hehe

Men ja hittade faktiskt inga skor.. jag tror fredrik tyckte det var skönt .. hehe!

han skulle kolla på skjortor i en affär men dom sa bara no no no o började visa händerna som kapade armarna.. alltså fredrik hade för långa armar stackarn =)

men sen när vi åkte tillbaka mot hotellet stannade ja o älsklingen o handlade i en affär som han ville kolla i. Där hittade han 3 tröjor o ett par byxor.. jättebra ställe =) fina grejor!

Sen åkte vi hämtade upp madde o johan o begav oss till eiffeltornet igen för nu skulle vi ända upp i toppen!!

Vi hitta en bra kö som gick relativt snabbt. ca 40 min innan vi va framme i kassan. Anledningen till att den kön vi hamna i (Pilier Sud) va kortare var för att det bara fanns trappor på den sidan. =) bara att knalla upp. det är ca 700 trappsteg upp till andra vånigen.. sen fick vi ställa oss i kö igen i kanske en halvtimme innan vi kom fram till hissarna som tog oss ända upp till toppen.
Därifrån såg man väldigt långt =) stad åt alla håll..  Nästan så man kände sig lite snurrig o fick svindel.
Där uppe fick man även gå ut o titta.. häftigt men ganska kyligt då solen precis hade gått ner o det blåste.
kolla in bilden som fredrik tog rakt ner på ett av benen. Det ser inte stort ut däruppifrån ..men som ni ser på dom andra bilderna så va de de!

efter detta tog vi våra stackars trötta fötter o ben o åkte till notre dame för att hitta en resturang.. vi hittade en  =) maten var inte speciellt bra o dom tog 80 spänn för en 50 cl cola.. men det var ändå himmelskt att få äta just då =)
Madde imponerade med sin i stort sätt enda franska replik.. l´addition sil vous plait!  Notan tack! =) Bra madde!

efter detta tog vi oss tillbaka till rue berthollet =) för att sova.. när vi sitter i vårt rum hör i ett stort brak ute i korridåren.. mysko tyckte ja o kollade att dörren var låst..!

På morgonen när ja skulle gå på toa var hela toalocket sönder. . ( ja toan var i korridåren).. och det låg delar över allt på golvet.. märkligt..! Senare berättade madde att johan hade stått på toalocket och försökt få igång sensorn som tände lyset på toan. som satt typ högst upp i taket.. då hade han lutat sig lite för mycket så hela locket lossnade o for åt ett håll o johan åt ett annat.. haha dom bestämde sig för att låtsas som att det regnade och berätta inte något hahahahahaha! Toalett marodörer!  ; )

Sen stannade vi på ett fik o köpte frukost o sen var det bara att åka mot flyplatsen.. vi köpte med oss lite vin oxå innan vi satte oss på bussen.

Flyget gick ganska bra fast piloten körde som en tok =) han gjorde väldigt tvära kast vilket ja tycker e jobbigt .. men han landade väldigt bra... o ja lever ju än så =)


Vi hade en helt underbar resa! tack madde o johan för sällskapet! nästa gång tar vi rom =) vi måste börja kolla upp det där!

det var allt det!

Puss o kram

Kommentarer:
Postat av: Madde

Vad rologt att läsa allt du skrev, det blev några skratt =)Tack själva vi hde supertrevligt!! Rom nästa! =) Kramis

2008-04-29 @ 17:41:05

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits