blogga idag?

HA! så känns det nästan =) Idag åkte ja hem efter jobbet, bytte om, kastade mig upp på cykeln, cyklade till affären som vi köper gainer ifrån ( blev bananchoklad =D),cyklade viadare till volleyn..

cyklade hem efter träning, åt, kollade på mmobilen, h-vete påminnelse om att baka till imorgon ( min fikavecka på jobbet), cyklade o handla ingredienser,cyklade hem, började baka, upptäckte att ja glömt köpa grädde men köpte ägg som jag inte behöver? förvirrad! JA!, hem forsatte baka.. o nu sitter jag här kl 23.. o väntar på att min chokladtryffel ska svalna.. 


Jag har bakat Nyårscheesecake med banan och choklad tryffel.. o inte nog med att jag har bakat en att ta med till jobbet.. jag har bakat TVÅ! samtidigt!! Multitasking =D=D  Detta för att jag tänkte att min älskling ska oxå få smaka på min bakingskills.. samt vår vänner som kommer på lördag: Danne o Linda!

Jag brukar alltid vilja ha efterrätt när vi ska ha folk över.. för fredrik lagar så himla bra o god mat så där behövs jag verkligen inte.. det skulle vara om han skulle vilja att något blev förstört hahahah =) MEN jag är alltid in charge of efterrätten!!! Den bästa rätten ;p


O jag har tjuvsmakat på den här smeten.. jag tror ja vågar rekomendera den här cheesecaken innan jag ens har ätit den!!




från:
www.cheesecake.nu

Nyårscheesecake, med banan och chokladtryffel

En riktig festkaka! Serveras lättfryst och är utmärkt att laga dagen före festen.

 

Till 8 personer

Du behöver:

  • 8 digestivekex
  • 100 gram smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 bananer
  • 400 gram naturell färskost
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • (1 tsk finrivet citronskal)
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl florsocker
  • 1 krdm vaniljpulver
  • Vit choklad till dekoration

Gör så här:

 

Krossa kexen, gärna i mixer. Smält ner 50 gram av smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen. Pressa smuldegen i botten på en springform, 24-26 cm.

Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och eventuellt rivet citronskal. Grovhacka elle mixa 20 gram av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda ner socker och färskost och rör eller mixa slätt.

Vispa 2 dl av grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen.

Undertiden som kakan kyls gör du chokladtryffel till täcket.

Grovhack chokladen. Koka upp 1,5 dl av grädden och smält ner 50 gram av smöret. Tag av från plattan och vispa ner chokladen och florsockret tills allt löst sig. Blanda ner vaniljen.

Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna, men fortfarande går att röra.

Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladtryffel i ett jämnt lager. Ställ in kakan i frysen och låt stå över natten. Tag fram och lägg upp på serveringsfat cirka en halvtimme före servering och dekorera med riven vit choklad.



...


nej nu ska ja gå o se om jag ska lägga på tryffeln o avsluta mästerverket =P


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits